понеделник, 23 февруари 2015 г.

Събуждане от зимен сън

Зимата е към своя край и дойде време да сложа край и на дългото зимно мълчание. Като се изключат някои дреболии, които монтирах през зимните месеци, Либерте си изглежда почти така, както се вижда на последните снимки от докарването й в Созопол. Видим външен напредък няма, затова и нямам нови снимки на лодката. В момента възстановявам интериора, който беше разглобен до голяма степен, заради ремонта на палубата.

Докато чакам зимата да свърши, в София си изработвам и подготвам някои неща, които предстои да се монтират на лодката. Подготвям си например електронното обзавеждане, част от което ще си остане каквото го заварих, но доста неща ще се променят, като например - изхвърлянето на някои стари уреди и инсталирането на нови.

Друг интересен проект, с който съм се захванал е проектирането и изработването на кърмова арка, на която ще си монтирам 2 слънчеви панела и редица антени, както и на една "кучешка колиба" над входния люк, върху която ще монтирам 3-ти слънчев панел. Ето как изглеждат въпросните конструкции в суров вид: