понеделник, 3 ноември 2014 г.

И замириса на море

Седя си тук пред компютъра, разглеждам си снимките от преедходната седмица и все още не мога да повярвам на това, което се случи. Реставрацията на Liberte, премина в един изцяло нов етап. Вече официално мога да прелистя от страницата "Ямбол", на страницата - "Созопол". Оле!

Започвам накратко с пропуснатия епизод, в който лодката беше приведена в състояние, готово за транспорт до Созопол и престой на открито. Това включва монтаж на основните фитинги по палубата, в това число и релингите, както и изработването на нова носова планка, с водач за котва и верига отдясно и отделно - котвено въже отляво:






След като бяха монтирани основните неща и палубата беше херметизирана, предстоеше да се разруши навесът, което успяхме да свършим толкова бързо, че даже не ми остана време да си извадя фотоапарата и да снимам. След това качихме мачтата на палубата и лодката беше готова за транпорт:






Highway Star:


Ето че Liberte стигна и до Черно Море, пък макар и по суша. В Созопол подготвихме лодката за зимата, като оставихме монтажа на кила за напролет: